Ετικέτες

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Γιορτινά σοκολατάκια

Γεια σε όλους! Ελπίζω να περνάτε όλοι υπέροχα αυτές τις γιορτινές μέρες! Μιας και σήμερα είναι η τελευταία μέρα του χρόνου, αποφάσισα να τον αποχαιρετίσω και εγώ, με μία γλυκιά γεύση... (και επειδή το κλίμα και η εποχή το επιτρέπει…) σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τα δικά μου πανεύκολα γιορτινά σοκολατάκια  που είναι ότι πρέπει για να κεράσετε τους φίλους σας στο σπίτι, ή και να γλυκαθείτε εσείς οι ίδιοι (τέτοιες  μέρες επιτρέπονται και με το παραπάνω αυτές οι «γουρουνιές» :P )


Πάμε να τα δούμε λοιπόν!

(2 είδη σοκολατάκια)

Επιλογή Νο1=> Σοκολατάκια με κουβερτούρα γάλακτος

Τι θα χρειαστούμε:

200 γραμμ κουβερτούρα γάλακτος
Φουντούκια (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα, καρύδια ή όποιους ξυρούς καρπούς επιθυμούμε)  
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
Λίγο γάλα (το γάλα θα το χρειαστείτε αν δείτε ότι από το πoτό, σφίξει πολύ το μείγμα σας, έτσι ώστε να το αραιώσετε ελάχιστα, ε μην το κάνουμε και νερό :P )
μαύρη και χρωματιστή τρούφα (για να τα στολίσουμε)

Εκτέλεση:

Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Την ανακατέβουμε με ένα μεγάλο κουτάλι και όταν λιώσει τελείως προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Αν δούμε ότι σφίγγει πολύ προσθέτουμε λίγο γάλα για να το αραιώσουμε και ανακατεύουμε (το μείγμα μας θέλουμε να έχει μία όψη σαν μερέντα, nutella – όπως θέλετε πείτε το :P ) Αφού το μείγμα πάρει αυτή την όψη, τότε ρίχνουμε τρία φουντούκια μέσα στο μείγμα τα ανακατεύουμε με την σοκολάτα και παίρνουμε μία κουταλιά (με τα 3 φουντούκια μέσα) και τα τοποθετούμε ρίχνοντας τα, με κατακόρυφη φορά (ώστε να μην απλώσουν) πάνω σε μία λαδόκολλα. Συνεχίζουμε έτσι και σε κάθε σοκολατάκι από τρία φουντούκια μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Μόλις τελειώσουμε ρίχνουμε από πάνω, στα μισά μαύρη τρούφα και στα άλλα μισά χρωματιστή και τα αφήνουμε να παγώσουν για 2 ώρες (αν δεν έχουν παγώσει τελείως μπορούμε να τα βάλουμε και στο ψυγείο για λίγη ώρα –πριν τα βγάλουμε από την λαδόκολλα). Στη συνέχεια τα βάζουμε σε χαρτάκια για κέρασμα,  τα τοποθετούμε σε ένα μπολάκι και τα διατηρούμε στο ψυγείο για να μην λιώσουν.

Επιλογή Νο2=> Σοκολατάκια με λευκή κουβερτούρα

Τι θα χρειαστούμε:

200 γραμμ. λευκή κουβερτούρα
Φουντούκια (και εδώ ισχύει το ίδιο με τους ξυρούς καρπούς, διαλέγετε  ότι σας αρέσει)
Σταφίδες ξανθές (αν δεν σας αρέσουν μπορείτε να τις παραλείψετε)
μαύρη και χρωματιστή τρούφα (για να τα στολίσουμε)

Εκτέλεση:

Και εδώ η διαδικασία είναι παρόμοια.  Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Την ανακατεύουμε και  όταν λιώσει τελείως ρίχνουμε 3 φουντούκια και δύο σταφίδες. Τα ανακατεύουμε, ώστε να καλυφθούν από πάνω με την λευκή κουβερτούρα  και τα τοποθετούμε με τον ίδιο τρόπο στη λαδόκολλα.  Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η κουβερτούρα στο μπεν μαρί, ρίχνοντας για κάθε σοκολατάκι από τρία φουντούκια και δύο σταφίδες . Στο τέλος τα στολίζουμε και αυτά, τα μισά με μαύρη τρούφα και τα άλλα μισα με χρωματιστή. Τα αφήνουμε να παγώσουν και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με παραπάνω για το σερβίρισμα.

Αυτοί ήταν οι δύο αγαπημένοι μου τρόποι για σπιτικά σοκολατάκια. Εννοείται ότι μπορείτε να κάνετε παραλλαγές ανάλογα με πιο ποτό θέλετε να βάλετε μέσα ή και χωρίς, ποιους ξυρούς καρπούς επιθυμητέ, ή και κάποια αποξηραμένα φρούτα (κράκερ μπανάνας, ή κράνμπερι κ.τ.λπ)

Το αποτέλεσμα και από τις δύο συνταγές είναι κάπως έτσι=> 


Ελπίζω να σας έδωσα κάποια ιδέα και να επιχειρήσετε και εσείς να τα φτιάξετε γιατί είναι πανεύκολα και φτιάχνονται πολύ γρήγορα. Και όπως και να το κάνουμε, αγαπάμε τη σοκολάτα όλη την διάρκεια του χρόνο, μέσα στις γιορτές ίσως την απολαμβάνουμε και με λιγότερες ενοχές :P

Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το post!
Εσείς ποια γλυκάκια ‘’έχετε τιμήσει’’ δεόντως  αυτές τις μέρες; :P
Περιμένω τα σχόλια σας και μέχρι το επόμενο post να περνάτε όσο πιο τέλεια μπορείτε!
Ευχές για μία υπέροχη νέα χρονιά!
Πολλά φιλιά!


Μαρία ©

14 σχόλια:

  1. ΤΡΕΛΑΝΟΜΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΕ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ + ΜΗΤΣΟΣ :* , ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα... Άστα να πάνε με αυτό τον αποκλεισμό. Τόσο χιόνιιι....
      Θα σου κρατήσω σοκολατάκια! ^_^

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά πανεύκολη συνταγή και με δυνατότητα άπειρων συνδυασμών! Εύχομαι μια γλυκιά καινούργια χρονιά με υγεία για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους!
    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας! Να'στε καλά!
      Εύχομαι με την σειρά μου, απο καρδιάς, υπέροχες γιορτινές μέρες και ένα νέο έτος γεμάτο υγεία, ευτυχία και αγάπη! καλή χρονιά! :)

      Διαγραφή
  3. Happy New Year, dear!
    I am following your blog. Hope you will follow back. xxx Keep in touch
    BeautyDrugs new blog post click & comment

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σοκολατάκια είναι πάντα ευπρόσδεκτα! Καλή Χρονιά^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα :) ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σας!
      Εύχομαι από καρδιάς, μια υπέροχη χρονιά, με ότι καλύτερο!

      Διαγραφή
  5. Aχ, φαίνονται πολύ νόστιμα! By the way, I tagged you for the Grateful Blogger Tag. I hope you can check it out and do the challenge, too! :)

    a-fashionable-rendezvous.blogspot.de

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ γλυκιά μου ^_^
      Μόλις είδα το Grateful Blogger Tag... εννοείται πως μόλις βρω λίγο παραπάνω χρόνο για το κάνω και εγώ, σε ευχαριστώ πολυυ!
      Ευχές για μία υπέροχη νέα χρονιά! :)

      Διαγραφή
  6. Αχ Μαράκι μου, θα τα φτιάξω αν είναι μέσα στο Σαββατοκύριακο!
    Μπράβο σου για την εύκολη συνταγή αλλά και που αν και μικρούλα, ασχολείσαι με την Ζαχαροπλαστική-μαγειρική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή