Ετικέτες

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Christmas Tag

Γεια σε όλους! Σήμερα 8 Δεκέμβρη και μόλις 17 μέρες μακριά, από την μέρα των Χριστουγέννων, θέλησα να σας ετοιμάσω ένα ©Christmas Tag©, το οποίο ανακάλυψα από την  γλυκιά  Βάσια  (youtuber και blogger *). Μου άρεσε πολύ σαν ιδέα και όσο να ’ναι σε βάζει σε μία γιορτινή διάθεση. Οπότε θα περιμένω να απαντήσετε και εσείς σε όποιες ερωτήσεις σας αρέσουν από κάτω στα σχόλια ή και σε όποια/ον αρέσει ας φτιάξει το δικό του και θα χαρώ να μου στείλετε τα links να τα δω…

*το κανάλι της  Βάσιας=>

Ας αρχίσουμε λοιπόν... :)

1) Αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία;
Επειδή μου αρέσουν πολύ τα Χριστούγεννα και όλες αυτές οι γιορτινές μέρες, μου αρέσουν πολλές Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Ίσως η αγαπημένη μου είναι το Jack Frost γιατί έχει διδακτικό χαρακτήρα και στη ταινία επικρατεί κατά κύριο λόγο το συναίσθημα (είμεθα εξαιρετικά συναισθηματικοί τύποι θα έλεγα :P )



2) Έχεις περάσει Χριστούγεννα με χιόνι;
Χμμ Χριστούγεννα με χίονι… Έχω πάει πιο μικρή, τις μέρες των Χριστουγέννων στο Καρπενήσι, αλλά και στην Αράχοβα με την οικογένεια μου (διαφορετικές χρονιές), οπότε μιλάμε για πολυυ χιόνι. Αλλά εννοείται επειδή είμαι από το Βόλο, έχω περάσει πολλά Χριστούγεννα με χιόνι στο Πήλιο.


3) Που περνάς συνήθως την ημέρα των Χριστουγέννων;
Ανήμερα, τη μέρα των Χριστουγέννων, την περνάω στο σπίτι μου με την οικογένεια μου γιατί γιορτάζουμε. Τι σημαίνει το γιορτάζουμε; Πιο αναλυτικά, γιορτάζει η μαμά μου (Χριστίνα), γιορτάζει  ο αδερφός μου (Χρήστος). Επίσης, εδώ πρέπει να πω ότι εγώ γιορτάζω δεύτερη μέρα Χριστουγέννων-26 Δεκεμβρίου (Μαρία) και όχι τον Δεκαπενταύγουστο (όπως ο περισσότερος κόσμος :P ) Αυτό γιατί από την ώρα που γεννήθηκα με γιόρταζαν τότε και ίσως επειδή στο Πήλιο το έχουμε οι Μαρίες να γιορτάζουν και δεύτερη μέρα Χριστουγέννων. Οπότε ανήμερα Χριστούγεννα το σπίτι μας είναι γεμάτο με φίλους και συγγενείς γιατί γιορτάζουμε τα 3 από τα 4 μέλη της οικογένειας (εγώ 26 Δεκέμβρη αλλά έρχονται μία μέρα νωρίτερα και για μένα :P ) και στο σπίτι γίνεται ο κακός χαμός από κόσμο...



4) Ποιο είναι το αγαπημένο σου χριστουγεννιάτικο τραγούδι;
Θα κλέψω και θα πω δύο… Λατρεύω το “Shake up Christmas” των Train και δεν μπορώ να μην πω ότι τρελαίνομαι να ακούω συνέχεια αυτές τις μέρες το “Feliz Navidad” <3


5)  Ανοίγεις τα δώρα σου την παραμονή των Χριστουγέννων;
Τα δώρα μου συνήθως τα ανοίγω ανήμερα την μέρα των Χριστουγέννων .


6) Ποια καθιερωμένη συνήθεια έχεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών;
Χριστουγεννιάτικη συνήθεια? Σίγουρα φτιάχνω γλυκά με την μαμά μου (συνήθως διαφορετικά κάθε χρόνο). Όμως δεν μπορώ να μην συμπεριλάβω και σαν χριστουγεννιάτικη συνήθεια όλη την  μέρα που περνάω, κάθε χρόνο, στα μαγαζιά για να αγοράσω δώρα για τους δικούς μου και τους στενούς μου φίλους.


7)  Στολίζεις αληθινό ή ψεύτικο δέντρο;
Στολίζω ψεύτικο δέντρο.


8) Ποιο είναι το all-time favorite χριστουγεννιάτικο σου γεύμα και γλυκό;
Για Χριστουγεννιάτικο γεύμα θυμάμαι από μικρή την μαμά μου να ετοιμάζει χοιρινό στη γάστρα με καρότα, μουστάρδα και μπύρα (μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο γιατί και εγώ όταν έβλεπα την μαμά μου μικρή να ρίχνει την μπύρα στο φαγητό πριν το μαγειρέψει έλεγα: “μα τι κάνει;”) Αλλά είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά και περιμένω αυτές τις μέρες πως και πώς να το φάω. Όσο για γλυκό, λατρεύω τα μελομακάρονα της γιαγιάς μου!        
     

9) Ειλικρινά, σου αρέσει περισσότερο να δίνεις ή να λαμβάνεις δώρα;
Εννοείται ότι μου αρέσουν και τα δύο. Τρελαίνουμε να διαλέγω δώρα για τους δικούς μου ανθρώπους! Και σίγουρα μου αρέσει να μου δίνουν δώρα γιατί καταλαβαίνω ότι ο άλλος με αυτή του την κίνηση, με σκέφτηκε!


10) Ποιο θα ήταν το ιδανικό μέρος να επισκεφθείς αυτή την περίοδο των διακοπών;
Αυτές τις μέρες σίγουρα μου αρέσει να πηγαίνω σε Βουνό, σίγουρα στο Πήλιο (που το έχω και πολύ κοντά) με φίλους, για καφέ, στη Μακρυνίτσα (ξέρει η κολλητή μου ^_^ ) , στο χιονοδρομικό στα Χάνια…


11) Είσαι καλή στο τύλιγμα δώρων η αποτυγχάνεις παταγωδώς;
Επειδή τυλίγω δώρα από πολύ μικρή, λόγω του ότι κάναμε ανταλλαγή δώρων στο σπίτι μου με τους δικούς μου και την γιαγιά και τον παππού μου, νομίζω έχω εξοικειωθεί στη διαδικασία του τυλίγματος.


12) Η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή έως τώρα από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σου;
Μάλλον είναι αρκετές οι ωραίες στιγμές. Αλλά ίσως η πιο τελευταία και πιο σημαντική ήταν τα περσινά Χριστούγεννα με την κολλητή μου, η μέρα των Χριστουγέννων μαζί της στο σπίτι μου, όταν πήγαμε δύο μας στη Μακρινίτσα. Γενικά οι στιγμές με την κολλητή μου τα περσινά Χριστούγεννα (επίσης ξέρει αυτή).


 13) Πως ανακάλυψες την αλήθεια γύρω από τον Αϊ Βασίλη;
Το συγκεκριμένο είναι λίγο πικρή ιστορία. Ήταν μέσα στις μέρες το Χριστουγέννων και είχαν έρθει σπίτι μας κάποιοι στενοί οικογενειακοί φίλοι μαζί με τα δυο του παιδιά. Με αυτά τα παιδάκια ήμουν στο δωμάτιο μου και παίζαμε, μέχρι που μου είπαν ότι δεν υπάρχει Αι Βασίλης, δίνοντας μου και πιεστήρια ότι είχαν δει τους γονείς τους ντυμένους στην μορφή του Αι Βασίλη, να τους βάζουν τα δώρα κάτω από το δέντρο. Εεε έτρεξα γρήγορα στη μαμά μου και της το πα. Γέλασε. Όταν φύγανε οι φίλοι μας από το σπίτι η μαμά και ο μπαμπάς μου, μου είπαν ότι δεν μου φέρνει ο Αι Βασίλης τα δώρα αλλά αυτοί. Το κλάμα μου δεν περιγράφεται, όπως και το σοκ που έπαθα. Και ας είχα ακούσει από πολλά παιδιά στο σχολείο την ίδια ιστορία, ποτέ δεν τους πίστευα. Από το στόμα των γονιών μου όμως ήταν απλά η αλήθεια και μου έκατσε άσχημα. Οπότε μην ακούτε κανέναν! Εννοείται υπάρχει Αι Βασίλης… Σε αυτούς που θέλουν να πιστέψουν… βρίσκεται μέσα τους! Ψιτ… είμαι μία από αυτούς! ;)


14) Θέτεις μια λίστα με στόχους που θέλεις να εκπληρώσεις για το νέο έτος; Και αν ναι, είσαι συνεπής σε αυτούς;
Γενικά βάζω στόχους στην ζωή μου. Σίγουρα κάθε τέλος του χρόνου, κάθε άνθρωπος αναθεωρεί πράξεις και καταστάσεις  και προσπαθεί να κάνει τη νέα χρονιά πιο παραγωγική. Αυτό κάνω και εγώ, προσπαθώντας να εκπληρώσω όσους περισσότερους στόχους μπορώ από αυτούς που έχω βάλει στον εαυτό μου!



Αυτές ήταν οι ερωτήσεις του tag. Ελπίζω να το βρήκατε τόσο διασκεδαστικό, όσο εγώ! Όσοι θέλετε μπορείτε να κάνετε το tag για να μάθω και εγώ περισσότερα για σας, μέσα από αυτές τις γιορτινές ερωτήσεις, και να μου στείλετε τα links.  Όσοι πάλι θέλετε, μπορείτε να μου απαντήσετε, εδώ από κάτω στα σχόλια, στις ερωτήσεις που σας άρεσαν περισσότερο!
Εύχομαι στον καθένας σας ξεχωριστά, οι φετινές γιορτές να είναι οι καλύτερες που έχετε ζήσει ποτέ!
Σύντομα έρχεται νέο post. Μέχρι τότε, να περνάτε υπέροχα και πολλά φιλιά!


Μαρία ©

8 σχόλια:

  1. ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΟΥ ΡΘΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ , ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΙΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ . ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΠΛΑ. Υ.Γ. ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΟΥ , ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΧΑΧΑΑΑΧ :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κολλητάρα μου, σε ευχαριστώ που σε γνώρισα...... και είσαι η κολλητή μου!
      (Ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια!!!)
      Σε λίγες μέρες... together!!!! <3

      Διαγραφή
  2. Μαρακι μου γλυκο σε ευχαριστωωω παρα πολυ που με ανεφερες <3 χιχιχι..καλα οι απαντησεις σου καταπληκτικες..τελειο post!!! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να που μαθαίνουμε τόσα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για σένα!!
    Εύχομαι να περάσεις και φέτος πολύ όμορφες γιορτές με την οικογένεια και τους αγαπημένους σου, και φυσικά να συνεχίσεις να πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη, που οπωσδήποτε υπάρχει!!!!
    Καλή βδομάδα Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα υπέροχα σου λόγια!
      Και εγώ με την σειρά μου εύχομαι, υπέροχες γιορτινές μέρες μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και υγεία και αγάπη σε όλους!
      πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. ααα τι τέλειο ποστ!
    Οι απαντήσεις σου είναι φοβερές!
    Τον αγαπώ πολύ τον Βόλο έχω περάσει πολύ ωραίες στιγμές! :D
    Όσο για τον Αι Βασίλη θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, εμένα μια φίλη μου στο δημοτικό μου είπε οτι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης γιατί η μάνα της της το είχε πει από πολύ μικρή, και συνέχεια τσακωνόμασταν αλλά εγώ δεν πτοήθηκα και συνέχισα να πιστεύω οτι υπάρχει ακόμα και όταν μου είπε η μάνα μου οτι τον συνάντησε στα Jumbo και την ρώτησε τι παιχνίδια θέλω :P :P χαχαχ
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα.. πολύ ωραίο αυτό με τον Αι βασίλη.. ^_^
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια και χαίρομαι που σου άρεσε το post!
      Επίσης χαίρομαι που ξέρω, ότι σου αρέσει ο Βόλος και έχεις περάσει όμορφες στιγμές εκεί!
      Εε τώρα σε συμπαθώ ακόμα περισσότερο <3
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή